Selecteer een pagina

De meeste klanten die wij spreken hebben weleens gehoord van WordPress, maar weten vaak niet wat alle mogelijkheden zijn van dit geweldige platform. We krijgen dan ook regelmatig de vraag: Waarom zou ik WordPress willen en is het niet te ingewikkeld in gebruik? Hoogste tijd om uit te leggen waarom we juist voor dit platform kiezen bij het bouwen van een website.

 

Waarom zou ik WordPress willen en is het niet te ingewikkeld in gebruik?

 

Wat is WordPress?

WordPress begon ooit als eenvoudig Content Management Systeem (CMS) om een weblog mee te maken. Inmiddels is WordPress doorontwikkeld tot een krachtig CMS dat alle denkbare aspecten van een website kan ondersteunen.

Op basis niveau kan je er pagina’s, artikelen en media bestanden mee toevoegen, aanpassen en managen. Met de duizenden plug-ins, die gratis of relatief goedkoop beschikbaar zijn, kan je met WorpPress zo’n beetje alles bouwen dat je kan wensen.

 

WordPress is verantwoordelijk voor 20% van het internet

WordPress is een toonaangevend website platform dat inmiddels op 34 miljoen sites gebruikt wordt. Dat komt neer op ongeveer 20% van alle websites die er op het net te vinden zijn. Met de enorme hoeveelheid plug-ins die er beschikbaar zijn kan je elke gewenste functionaliteit toevoegen aan je site en afstemmen op de specifieke behoefte om je (online) strategie maximaal te ondersteunen. Of je nou een simpele blog of een high-traffic corporate website hebt, met WordPress kan je alle kanten op.

 

Wat is het voordeel van WordPress?

WordPress is meer dan alleen een blog, het is een volledig aanpasbaar content management systeem. Met WordPress beschik je over een platform dat aan elke behoeften kan worden aangepast, ongeacht of deze groot of klein zijn. Dankzij de enorme aantallen ontwikkelaars die plug-ins ontwikkelen weet je zeker dat je altijd de functionaliteit zal vinden die je zoekt. Bovendien is WordPress geoptimaliseerd voor zoekmachines waardoor je zonder grote investeringen al hoog kan scoren in de zoekresultaten. Daarnaast is WordPress zeer gebruiksvriendelijk waardoor je zelf gemakkelijk tekstuele aanpassingen kan doorvoeren en nieuwsberichten kunt maken zonder technische kennis of tussenkomst van een webdesigner. 

 

Waarvoor kan je WordPress gebruiken?

De mogelijkheden van WordPress zijn eindeloos en voor de meeste wensen is er al een oplossing in de vorm van een plug-in. Hierdoor is het mogelijk om in relatief korte tijd een hele complexe site te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een webshop, een community site of een online e-business platform met geïntegreerd CRM-systeem (Customer Relationship Management).

Meer weten over de mogelijkheden voor je bedrijf? Neem contact met ons op, we nemen graag de tijd om al je vragen te beantwoorden.